Δοκίμασα πρόσφατα μια καταπληκτική σούπα από γλυκοπατάτα και καρότα και είπα να δοκιμάσω να την φτιάξω.
Είναι εύκολη, γρήγορη και πολύ, πολύ νόστιμη. Κυριολεκτικά comfort food για τις κρύες αυτές μέρες του χειμώνα!
Συστατικά (για 6 μερίδες)
- 500 γρ. γλυκοπατάτες
- 300 γρ. καρότα
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 λίτρο νερό
- 1 κύβο λαχανικών
- 100γρ γιαούρτι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Κόβουμε τις γλυκοπατάτες και τα καρότα σε μικρά κομμάτια, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο, βάζουμε αλάτι και πιπέρι και τα βάζουμε σε ένα ταψί φούρνου.
- Τα αφήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 3-5 λεπτά σε μία κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια γλυκοπατάτας και καρότου στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το νερό και τον κύβο λαχανικών.
- Σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά.
- Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε αν θέλουμε επιπλέον καρυκεύματα
- Με ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε τα υλικά μέχρι να έχουμε μία λεία σούπα.
Μυστικά της συνταγής
Σερβίρουμε με μερικά φύλλα μυρωδικών όπως δυόσμο, βασιλικό, θυμάρι.
Αν δεν θέλουμε μυρωδικά μπορούμε να βάλουμε μια κουταλιά γιαούρτι ή αν έχουμε γάλα καρύδας.
Φρυγανίζουμε ψωμί, το αλείφουμε με βούτυρο και ρίγανη, το κόβουμε σε κομματάκια και συνοδεύουμε τη σούπα.
Leave A Reply